Tootmine 1,5% odavam kui aasta tagasi

20. oktoober 2009, 09:05

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis
2009. aasta septembris võrreldes augustiga 0,1% ja langes võrreldes eelmise
aasta septembriga 1,5%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus toiduainetootmises ja hindade langus ehitusmaterjalide tootmises. 2008. aasta septembriga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas ja mäetööstuses.

Tegevusaladest kallines kõige rohkem energia tootmine, seda koguni 13,5 protsenti. Töötlev tööstus tootis seevastu aastatagusest septembrist 3,1 protsenti odavamalt

Ekspordihinnaindeks tõusis 2009. aasta septembris võrreldes augustiga 0,2% ja langes eelmise aasta septembriga võrreldes 5,1%. Ekspordihinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus toiduainete ja jookide, kummi- ja plasttoodete ning metalltoodete tootmises.
Impordihinnaindeks tõusis 2009. aasta septembris võrreldes augustiga 0,2% ja langes eelmise aasta septembriga võrreldes 6,8%. Impordihinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam jalatsite, rõivaste ning puittoodete hindade tõus, samuti tekstiil- ja pabertoodete hindade langus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2009, 12:34
Otsi:

Ava täpsem otsing