LHV: Arco Vara tehingust positiivset raske leida

21. oktoober 2009, 17:08

LHV analüütiku Kristo Oidermaa sõnul on
Arco Vara osaluste müügiga seotud börsiteatest keeruline positiivset leida.
Ettevõtte laenukoormus on jätkuvalt suur ja riskid kõrged.

"Praegused osalused müüakse maha korraliku kahjumiga, mis näitab, et poolaasta seisuga oli Arco Vara bilansis veel palju õhku. Seega tekitab antud projektide müük pigem ootuse, et aasta lõpus hinnatakse allapoole veel teisigi arendusprojekte," märkis Oidermaa.

Analüütiku sõnul on selge, et Arco Varal oli liiga vähe likviidseid vahendeid, et suuremate arendustega alustada. "Kuid müügitehingust saadav 55 miljonit krooni ei ole just väga suur summa," viitas Oidermaa vaid kergele likviidsuspositsiooni paranemisele.

"Samuti tuleb arvesse võtta asjaolu, et TOPi ja Meloni projektid olid vähesed, mis ettevõttele hetkel veel rahavoogu tootsid. Kuna peale kohustuste vähenes ka omakapital, siis Arco Vara grupi laenukoormus püsib jätkuvalt väga kõrge ning kogu grupi riskid on kõrged," lisas Oidermaa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. October 2009, 13:13
Otsi:

Ava täpsem otsing