BÖRS: USAs tubli tõusupäev

22. oktoober 2009, 15:55

USA aktsiaturud lõpetasid päeva soliidses
plussis - toetust pakkus riigi suurima jaemüüja Wal-Marti prognoos,
mille järgi ettevõtte käive kosub käesoleval majandusaastal üks kuni kaks
protsenti ja järgmisel majandusaastal neli kuni kuus protsenti.

Positiivsust pakkus ka USA oluliste majandusnäitajate indeksi septembrikuu 1%-line kasv, augustis kosus indeksi väärtus 0,4%. Wall Streeti ökonomistid ootasid 0,8%-list edenemist. Ökonomistid usuvad, et USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 3%, olles teatavasti eelmised neli kvartalit kukkunud. Taolise kasvu jätkusuutlikus on aga kasvava tööpuuduse valguses küsitav.

Üle ootuste head kasumid teatasid aga näiteks McDonalds, UPS, Xerox ja Philip Morris.

Negatiivse poole pealt kasvas viis nädalat järjest langenud töötuabiraha-taotluste arv eelmisel nädalal hooajaga kohandatult 531 000ni, nädal varem oli sama näitaja 520 000. Ökonomistid ootasid kasvu 1000 taotluse jagu. Jätkuvalt töötuabiraha taotlevate inimeste arv kukkus aga viiendat nädalat järjest ehk 5,9 miljonini, samas on antud number esmaste taotluste arvuga võrreldes nädal aega vanem.

Krediitkaardilaene pakkuvad American Express ja Capital One Financial avaldavad oma tulemused täna pärast turu sulgumist. Tulemused annavad infot selle kohta, kuidas õnnestub ameeriklastel oma laene tagasi maksta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 1,33% eilsest kõrgemal ehk 10 081,31 punkti tasemel, laiapõhjaline Standard Poor's 500 kosus 1,06% ja kerkis 1092,91 punktile. Tehnoloogiaindeks Nasdaq näitas aga 0,68%-list plussi ja lõpetas päeva 2165,29 punkti tasemel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2009, 23:21
Otsi:

Ava täpsem otsing