Ettevõtted ostsid ligi viiendiku vähem elektrit

22. oktoober 2009, 10:49

Septembris müüs Eesti Energia kodumaisel
turul 13 protsenti vähem kui möödunud aasta septembris, ärikliendid ostsid
elektrit koguni 19 protsenti vähem.

Eraisikutele müüdi septembris 120 GWh elektrit, mis on 5 protsendi võrra vähem kui mullu. Eesti Energia müük võrguettevõtjatele oli 66 GWh, suurenedes möödunud aasta septembriga võrreldes 9 protsendi võrra.

Müügi languse peamisteks põhjusteks on jätkuv majanduslanguse mõju ja tootmismahtude vähenemine Eestis. Lisaks vähendas septembrikuu müüki hinnanguliselt 25-30 GWh võrra eelmise aasta septembriga võrreldes 3 kraadi võrra kõrgem välistemperatuur.

Eesti Energia soojusenergia müük oli 2009. aasta septembris 17 GWh, kahanedes 59 GWh võrra võrreldes möödunud aasta septembriga. Soojusenergia müüki mõjutasid negatiivselt soojem kuukeskmine välistemperatuur ning konkurentsi tihenemine Tallinna soojusturul.

Eesti Energia septembri keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 481 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 563 kr/MWh.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2009, 10:51
Otsi:

Ava täpsem otsing