Pilguheit minevikku

Signe Sillasoo 23. oktoober 2009, 00:00

60aastane Oscari ja 88 teise auhinnaga pärjatud Pedro Almadóvari järjekorranumbrilt 17. film toob taas vaatajate ette killukese argipäeva dilemmadest ja raskustest. Sedapuhku melodraamas "Murtud südamed", mille keskmeks on suhete sasipundar.

Mateo Blanco (Llu?s Homar), kirjanikunimega Harry Caine, kaotas 14 aasta eest Lanzarote saarel juhtunud autoõnnetuses nägemise. Sellele lisaks suri õnnetuse tagajärjel ka tema armastatud naine Lena (Penélope Cruz).

Et sellest kõigest mingitki moodi üle saada ja juhtunu selja taha jätta, otsustaski mees võtta endale pärast õnnetust pseudonüümiks Harry. Sedasi oli tal lihtsam mõelda, et Mateo suri koos Lenaga õnnetuse tagajärjel. Harry on aga uus inimene, kes elatab end stsenaariumide kirjutamisega.

Aastatetaguse traagilise sündmuse mälestuste juurde toob pimeda mehe tagasi tema poeg Diego (Tamar Novas), kes olles Harryle tema töödes ja tegemistes suureks abiks, sattub ka ühel päeval õnnetusse.

Isa hoolitsuse all olles hakkabki poeg uurima tolle Mateo-aegade kohta. Lõpuks mees murdub ja hakkabki rääkima aastatagustest sündmustest, mis olid täis võimuiha ja võimu kuritarvitamist, reetmist, armukadedust ja süütunnet.

Meenuvad seigad, kuidas ta Lenaga, kes oli tollal ühe miljonäri armuke, tema esimese filmi võtetel kohtus, kuidas nende elu parimad hetked möödusid, kuidas käis filmitegemine ja palju muud.

Olgugi, et "Murtud südamed", nagu ka "Volver", on minevikku vaatavad, on filmi rõhk siiski olevikul ja sealsetel otsustel. "Mulle ei meeldi näiteks sobramine 80ndate mälestustes. Me elame olevikus ja peame leidma lahendused oma igapäevaelu keerukatele küsimustele," rääkis režissöör filmis.

Osatäitmiste kohta jagub režissööril ainult häid sõnu. Näitlejanna Cruz, kes mänginud väga mitmetes Almadóvari filmides, saab režissööri sõnul selles filmis edukalt hakkama oma karjääri ühe keerukaima osatäitmisega.

"Hollywood ei võta näitlejatega suuri riske ette. Mul on see õnn, et ma tunnen Penélopet väga hästi. Tal on minusse usku, mistõttu ma võin võtta rohkem riske, tuua välja temas need veelnägemata Penéloped, mida teised režissöörid ei julge proovida," tunnisatas Almadóvari ühes intervjuus.

Hoolimata suurest tööst ei kavatse režissöör vahepeal puhkust võtta. "Mul on järgmised neli stsenaariumi valmis mõeldud.

Üks stsenaarium on valmis, üks kohe valmimas, teised kaks on veel pooleli. Igatahes tunnen ma, et mul on praegu hulga kiirem, kui siis, kui olin 20 või 30. Aeg möödub," toonitas Almadóvar.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing