Tallinki tulemused ületasid prognoose

26. oktoober 2009, 20:20

Tallinki tulemused ületasid LHV prognoose
nii käibe kui kasumi osas, ütles LHV analüütik Sten Pisang.

„Neljanda kvartali käive ulatus 3,9 miljardi kroonini ja ületas meie prognoose 10,6 protsendi võrra,“ ütles Pisang. Tema sõnul tingis kõrge tulu asjaolu, et sissetulek reisija kohta kerkis tagasi eelmise aasta tasemele oodatust kiiremini. "Põhjused peituvad selles, et kõrghooajal ei olnud vajadust piletihindasid oluliselt langetada ning lisaks kasvasid ka pardakulutused 16,4 protsenti," hindas analüütik.

Pisang märkis ära edukad kulukärped, mille tulemusel jäi müüdud kaupade kulu LHV ootustest 4,8 protsendi võrra väiksemaks. „Tugevate tulude ning eduka kulude kärpimise tulemusel ületas 496 miljoni kroonine puhaskasum LHV prognoose tugevalt,” kinnitas Pisang.

Pikemas perspektiivis suhtub Pisang Tallinkisse ettevaatlikult. "Kuigi viimase kvartali tulemused olid pigem tugevad, tuleb siiski silmas pidada, et Tallinkil on endiselt väga suur laenukoormus kaelas, mis vajab teenindamist. Järgnevate kvartalite jooksul saame näha, kui suures ulatuses tuleb allahindluskampaaniaid teha ning kas pardakulutused suudavad püsida eelmise aastaga samal tasemel või ei," lausus Pisang.

Positiivsena tõi analüütik välja asjaolu, et ettevõte tegeleb aktiivselt vanade laevade müügi- ja rendileandmise võimaluste otsimisega, mis aitaksid lisaraha abil laenukoormust mõnevõrra vähendada.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 09:15
Otsi:

Ava täpsem otsing