E-klassi Mercedes kihutas kasumisse

27. oktoober 2009, 14:54

Saksa autotootja Daimler, kelle peamised
hitid on Mercedes-Benz sõiduautod ja veokid, jõudis kolmanda kvartaliga taas
kasumisse pärast kolme kahjumlikku kvartalit, kirjutab New York Times.

Daimleri kasumiks kujunes 56 miljonit eurot ehk 876 miljonit krooni. Tulemus on kaunis märkimisväärne, kui arvestada et alles teises kvartalis oli kahjumiks tervelt 1,1 miljardit eurot (17,2 miljardit krooni). Siiski, aastatagusele kasumile jääb seekordne alla, siis teenis autotootja 213 miljoni eurose kasumi. Daimleri käive langes lõppenud kvartalis 21 protsendi võrra, 19,3 miljardi euroni.

Täpseid prognoose tervikaastaks või neljandaks kvartaliks ettevõte anda ei tahtnud, kuigi tunnistas, et märkimisväärsed langused müügis ja käibes on kaunis tõenäolised. Eelmisel aastal müüs Daimler 2,1 miljonit sõidukit, mis tekitas 95,9 miljardi euro suuruse käibe.

Autodemüük selles kvartalis langes kõigis sõidukiklassides, aga E-klassi autod aitasid parandada nii efektiivsust, kui kasumit. Kolme kuu jooksul müüs Daimler 386 500 sõidukit üle maailma, mis jääb aastatagusele kvartalile alla 26 protsendiga.E-klassi Mercedes kihutas kasumisse

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing