Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tiit Hennoste: Reformi rahastamine on kõrge uudisväärtusega

29. oktoober 2009, 13:30

Reedel Äripäevas ilmunud lugu "Väljapressijate
ohvrid või skeemitajad" on oluline teema, mida peaks kajastama ka teised
meediaväljaanded, kuna Äripäev on kindla sihtrühmaga leht, ütles Tartu Ülikooli
õppejõud Tiit Hennoste.

"Keskne paistab olevat kogu aeg küsimus, kas Reformierakonna reklaamikampaaniat rahastati seadusest mööda hiilides või mitte. See teema on kindlasti oluline," märkis ta ning lisas, et väga oluline oleks teada ka, kuidas on lood teiste parteide rahastamiskampaaniatega. "Kuna Äripäev on kindla ja kitsa sihtrühmaga leht, siis peaksid kindlasti, kuna see on kõrge uudisväärtusega teema," lisas Hennoste.

Ülikooli õppejõud tõdes, et ega keegi meediaväljaandeid selleks sundida ei saa, kuid nad võiksid seda teha teiste parteide suunas, sest see on oluline. "Kuigi eetikakoodeks otse ei ütle nii, aga mulle tunduks küll veidi probleemsena võtta Äripäeva suur teema ja hakata seda ise arendama," arutles Hennoste.

Kommenteerides Äripäeva uuriva toimetuse juhi Aivar Hundimägi öeldut, et teemat mitte käsitledes käitub Eesti meedia kui (Reformi)erakonna pressiteenistus, rääkis Hennoste, et ühel lehel pole korrektne süüdistada teisi lehti sõnadega "mis panevad kahtluse alla nende parteidest sõltumatuse".

"See on väga tugev süüdistus sõltumatus demokraatlikus meedias ja oleks mu jaoks aktsepteeritav siis ja ainult siis, kui selle taga oleks terve rida juhtumeid, mitte ühe loo mitteedastamine," ütles Hennoste. "Selline avaldus meenutab mulle liiga palju Edgar Savisaare kuulutusi ja sellise süüdistuse lugemine tekitab alati kahtluse, kas tegu on tõe ja õiguse nõudmisega, või hoopis sooviga konkurente halvustada või hoopis PRiga, et teised märgiksid ära, et ÄP on leidnud suure kala," lisas ta.

Samas nentis Hennoste, et usub Aivar Hundimägi otsivat tõde ja õigust, kuid lugejad saavad vabalt mõelda, nagu nemad tahavad ja nagu tekst lubab.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2009, 21:20
Otsi:

Ava täpsem otsing