Prokuratuur alustas Mati Eliste juhtumi osas kriminaalmenetlust

02. november 2009, 17:01

Põhja Ringkonnaprokuratuur alustas
ajakirjanduses ilmunud informatsiooni põhjal kriminaalmenetlust
karistusseadustiku mõjuvõimuga kauplemise paragrahvi alusel, teatas prokuratuur.

Kriminaalmenetluse alustamise ajendiks oli 29. oktoobri Eesti Ekspressis ilmunud artikkel, mis käsitles juhtumit, kus Pirita linnaosa halduskogu esimees Mati Eliste küsis väidetavalt ühe eramu detailplaneeringu heakskiitmise eest eraisikult 111 000 krooni.

Prokuratuur analüüsis materjale ja leidis, et nimetatud juhtumi puhul on olemas mõjuvõimuga kauplemise tunnused. Antud paragrahv käsitleb vara või muu soodustuse lubamisega nõustumist või vastuvõtmist vastutasuna selle eest, et isik kasutab ebaseaduslikult oma tegelikku või eeldatavat mõju eesmärgiga saavutada avaliku halduse ülesandeid täitvalt ametiisikult mingi teo toimepanemine vara andja või kolmanda isiku huvides.

Sellise kuriteo eest näeb seadus karistusena ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kriminaalasja hakkab menetlema Põhja politseiprefektuur, uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. November 2009, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing