Sampo sai üheksa kuuga 1,4 miljardit krooni kahjumit

03. november 2009, 10:46

Danske Banki Eesti filiaal Sampo Pank sai
laenude allahindluse kõrge taseme tõttu üheksa kuu kahjumiks 1,376 miljardit
krooni (eelmisel aastal oli üheksa kuu kasum 502 mln kr), teatas ettevõte.

Tegevuskasum enne allahindlusi oli 519 miljonit krooni.

Üheksa kuu tegevustulu moodustas kokku 837 mln krooni ning aastaga vähenes see 13%. Tegevuskulud olid 318 mln krooni ja vähenesid aastaga 28%. Kulude alanemise peamisteks põhjusteks olid vähenenud personali-, turundus- ja muud tegevuskulud.

„2009. aastal on Sampo Pank järginud kahte põhisuunda: oleme säilitanud tegevuse kasumlikkuse enne laenude allahindlust ja oleme teostanud Danske Bank Groupi konservatiivset laenude allahindamise poliitikat,“ teatas panga tegevjuht Aivar Rehe.

Pangandustegevuse kasum enne laenude allahindlusi oli 519 mln kr (526 mln kr). Kolmanda kvartali majandustulemusi mõjutas oluliselt seni grupi tasemel tehtud üldiste allahindluste toomine Sampo Panga bilanssi.

Laenude allahindlustest moodustasid individuaalsed allahindlused 1034 miljonit ja üldised allahindlused 861 miljonit krooni. Laenude täiendavate allahindluste tulemusena tõusis allahindluste suhe laenuportfelli 6,5% tasemele (eelmisel aastal 0,55%).

Realiseerunud laenukahjud olid 2009. aasta 9 kuul 107 miljonit krooni. Aasta baasile teisendatuna moodustas see perioodi keskmisest laenuportfellist 0,45%.

Laenuportfelli kogumaht oli septembri lõpu seisuga 30,6 mld kr. Eraisikute laenuportfell kahanes aastaga 0,5% ehk 82 miljonit krooni ja ettevõtete oma vähenes 13% ehk 2,4 miljardit krooni. III kvartali jooksul on laenuportfell vähenenud 926 miljoni krooni võrra.

Hoiuste maht ulatus III kvartali lõpuks 21,8 mld kroonini. Eraisikute hoiuste maht suurenes aastaga 26,5% ehk 1,0 mld kr ja ettevõtete hoiused suurenesid 12,5% ehk 1,9 miljardit krooni. Hoiuste maht jäi III kvartalis samale tasemele kui I poolaasta lõpus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2009, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing