Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Parts: Eesti Energia võiks emiteerida aktsiad kuni 9,4 mld krooni eest

06. november 2009, 19:21

Eesti Energia investeeringute rahastamiseks
tuleb energiakompanii kas börsile viia ja kuni 9,4 mld krooni eest aktsiaid
emiteerida või riigil ettevõttesse miljardeid süstida, tõdeb majandus- ja
kommunikatsiooniministeerium valitsuseni jõudnud ettepanekutes.

Valitsuse lauale jõudnud ettepanekute hulgast pole päriselt välja jäetud ka mõne suurinvestori kaasamist, vahendas "Aktuaalne Kaamera". Minister Juhan Partsi sõnul see kahe tõsiseltvõetavama mõtte hulka ei kuulu, kuna strateegilise investori huvi oleks eeldatavasti enamusosaluse saavutamine, millest riik aga loobuda ei raatsi.

Börsile minekuks pole ministri sõnul mõistlik riigi senist osalust otsast müüma hakata, vaid emiteerida selleks uusi aktsiaid. Partsi hinnangul tuleks kõne alla aktsiate emiteerimine 500-600 miljonit euro väärtuses, mis tähendab ettevõtte kapitali suurendamist 30-33% võrra.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. November 2009, 19:21
Otsi:

Ava täpsem otsing