Tallinna Vesi: madal euribor mõjub positiivselt 60% meie laenudele

08. november 2009, 18:01

Alates novembri lõpust on 60% ettevõtte
laenudest muutuva intressimääraga ja fikseeritud intressimääraga swapi lepinguga
oleme intressiriski fikseerinud 40%-le laenu põhisummast. Seega mõjub ülimadal
euribori tase positiivselt 60%-le meie laenude põhisummast, märkis Tallinna Vee
finantsdirektor Siiri Lahe.

Kuue kuu Euribor, mis on Eestis levinuimaks eluasemelaenude intressibaasiks, kukkus reedel (06.11) esmakordselt oma ajaloos madalamale ühest protsendist.

Tallinna Vee finantsjuhi Siiri Lahe sõnul on hetkelangusest olulisem vastava kuulõpu euribori tase. "Kõik meie laenulepingud põhinevad 6-kuu euriboril, mida fikseeritakse 6-kuulisteks perioodideks iga-aastaselt mai ja novembri lõpus. Seetõttu omab hetkelangusest suuremat tähendust vastavate kuulõppude euribori tase. Madalam euribor mõistagi kahandab intressikulu ettevõttele sel määral, mil ettevõte ei ole rakendanud riskimaanduse elemente, mis kaitsevad ettevõtet pikas perspektiivis ootamatute võimalike euribori tõusude eest, kuid väga madala euribori korral võivad tuua kaasa olukorra, kus ettevõte maksab intresse siiski määralt, mis riskimaandusinstrumentiga on valitud," märkis Lahe.

"Alates novembri lõpust on 60% ettevõtte laenudest muutuva intressimääraga ja fikseeritud intressimääraga swapi lepinguga oleme intressiriski fikseerinud 40%-le laenu põhisummast. Seega mõjub ülimadal euribori tase positiivselt 60%-le meie laenude põhisummast," lisas ta.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2009, 18:01
Otsi:

Ava täpsem otsing