Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rõivas: opositsiooni soovid kasvatavad eelarvet 2-3 miljardi võrra

09. november 2009, 14:26

Opositsioonierakondade ja Riigikogu
liikmete esitatud muudatusettepanekud suurendavad riigieelarve mahtu
rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul 2-3 miljardi krooni võrra ja
kasvatavad eelarve defitsiiti hinnanguliselt 0,3%.

Riigikogu rahanduskomisjon arutas oma tänasel istungil 2010. aasta riigieelarve seaduse eelnõule esitatud muudatusettepanekuid. Komisjon ettepanekuid ei hääletanud ja teeb seda neljapäevasel istungil. Kokku laekus 2010. aasta riigieelarve seaduse eelnõule 53 muudatusettepanekut, neist 12 esitas rahanduskomisjon ning 41 Riigikogu fraktsioonid ja üksikliikmed.

Komisjoni istungil osales rahandusminister Jürgen Ligi, kelle sõnul on eelarve pingeline ja kes kutsus üles mitte esitama eelarve tasakaalu halvendavaid muudatusettepanekuid. Rahanduskomisjoni esitatud ettepanekud piirduvad eelarveliste vahendite ümberjaotamisega ministeeriumide piires ja tulenevad strukturaalsetest muudatustest.

Rohelised esitasid järgmise aasta riigieelarve seadusele muudatusettepaneku, mille järgi maksustatakse kilekotid kahe krooniga, lisaks tõstetakse elektriaktsiisi kümne sendi võrra kilovatilt. Sotsiaaldemokraadid näevad oma ettepanekute katteallikana tulumaksu tõusu kuni 24%ni, Keskerakonna ja Rahvaliidu fraktsioon eelkõige kaitsekulusid.

Lisaks soovib Keskerakonna fraktsioon kanda riigieelarvesse Eesti Energia dividende planeeritust 701 miljoni krooni võrra suuremas mahus, mis Rõivase hinnangul ületab jooksva aasta kasumit ja suurendab seetõttu märgatavalt eelarve defitsiiti.

2010. aasta riigieelarve seaduse eelnõu teine lugemine on kavandatud Riigikogu päevakorda 18. novembril.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing