Pevkur: Keski ettepanek võib vähendada pensione

10. november 2009, 17:05

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul võib Riigikogus Keskerakonna poolt sisse antud sotsiaalmaksuseadust muutev eelnõu – selle kohaselt vabastatakse uue töökoha loonud tööandja sotsiaalmaksust –, tähendada raskusi nii pensioni- kui haigekassale.

"On palju mõistlikum mitte mängida maksudega ja toetada ettevõtteid uute töökohtade loomisel otse. 1. jaanuarist lihtsustuvad oluliselt palgatoetuse saamise tingimused, mis aitab luua märksa lihtsamini uusi töökohti kui sotsiaalmaksuerisuste kehtestamine," ütles ta. "Kui palgatoetuse andmisel ettevõtjale toodab see selgelt kasu nii inimesele, ettevõtjale kui riigile, siis sotsiaalmaksu erisuse kehtestamine tähendab sotsiaalmaksu laekumise vähenemist ja seeläbi probleeme nii pensionite väljamaksetele kui arstiabile," lisas Pevkur.

Palgatoetuse saamise tingimused lihtsustuvad 1. jaanuarist, misjärel on uue töökoha loonud ettevõtjal vähemalt kuus kuud töötuna registreeritud inimese töölevõtmisel õigus saada palgatoetust kuni pool töötaja palgast, aga mitte rohkem kui miinimumpalk. Maksimaalne periood, mil riik palgatoetust maksab, on pool aastat.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 21:11
Otsi:

Ava täpsem otsing