Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Majandusprofessor: töötus langusest hullem

Indrek Kald 12. november 2009, 13:42

Tallinna Tehnikaülikooli majandusprofessori Kaarel Kilvitsa hinnangul on tööpuuduse järsk tõus hullem kui majanduslanguse suur protsent, sest viimane ei näita otseselt, et inimeste elu oleks halvemaks muutunud.

"Kõige suurem probleem on ikkagi see, et registreeritud töötuid on üle 80 000," märkis Kilvits ERRi teatel.

"Sisemajanduse koguprodukt mõõdab lihtsalt turu aktiivsust ja tehingute arvu, see ei tähenda ilmtingimata, et elu on 15% halvemaks läinud," kommenteeris ta Vikerraadios kolmanda kvartali majanduslangust ja nimetas seda oodatud tulemuseks.

Suure osa praegusest majanduslangusest annab Kilvitsa sõnul sisetarbimise vähenemine ja sellega lähema aasta jooksul suurt midagi ei muutu, samas ekspordi osas on märgata positiivseid nihkeid, eriti töötlevat tööstust silmas pidades.

Kilvits väljendas veendumust, et Eesti tõuseb kriisist suhteliselt kiiresti, seevastu maailmamajanduses on üleval veel küsimärke, näiteks on Euroopa Liidu suured riigid pannud väga palju raha tarbimisse, mis võib kaasa tuua järelkriise.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2009, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing