GM näitas uue elu edukat algust

Silvia Viidik 16. november 2009, 16:31

USA suurim autotootja General Motors on tõepoolest pankrotist väljumas ning suutis kolmanda kvartaliga tekitada 3,3 miljardit dollarilise rahavoo, vahendab Bloomberg.

Kahjumiks tuli 10. juulil pankrotikaitse aluse restruktureerimise alt väljunud autotootjale siiski 1,15 miljardit dollarit. Kvartali lõpu seisuga on General Motorsi arvel 42,6 miljardit dollarit raha ning autotootja näitas ka progressi töökohtade koondamises ja lepingute lõpetamises edasimüüjatega.

„Tulemused on julgustavad,“ märkis Maryann Keller & Associates president maryann Keller Bloombergile. „Need näitavad ilusti, et valitsus andis GM-le ümberorganiseeritud bilansi, mis tegi ta jälle konkurentsivõimeliseks,“ lisas ta.

Kolme kuu käive ulatus 28 miljardi dollarini.

Laene, mille autotootja võttis nii USA, kui Kanada valitsustelt, hakkab GM tagasi maksma järgmisel kuul 1,2miljardilise esialgse maksega ning makseid hakkab ta sooritama kvartaalselt.

„Arvestades meie likviidsuspositsiooni tundsime, et saame juba nüüd hakata laene tagasi maksma,“ kinnitas tegevjuht Fritz Henderson ning lisas, et USA ja Kanada valitsustele tagasi maksmist võtab ta lausa isikliku pühendumisega.

Kvartali lõpuks oli autotootjal 17 miljardi eest võlgu, mille hulgas on 6,7 miljardiline kohustus USA valitsuse ees ning 2,7 miljardit võlgnevust Kanada ja Saksamaa valitsustele. Enne pankrotikaitse alt väljumist ulatus General Motorsi võlakoorem 94,7 miljardi dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2009, 16:31
Otsi:

Ava täpsem otsing