Prognoosimatud teenustasud

Katre Pilvinski 16. november 2009, 07:30

Välismaksed tegevad ettevõtjad ja eraisikud on olukorras, kus nad makset tehes ei tea, kui suur on makse vahendamiselt võetav teenustasu. Riigikogus on eelnõu, millega üritatakse muuta maksete tegemisega seotud kulud läbipaistvamaks, kuid samas võivad kulud hoopis tõusta.

Tänavu 1. novembrist rakendus uus üleeuroopaline makseteenuste direktiiv, mis seab ühtsed üleeuroopalised reeglid maksetega seotud pangakontodele ning maksetehingutele, mis on tehtud Euroopa Majandusühenduse liikmesriikide valuutades ja liiguvad ühenduse siseselt.

Direktiivist tulenevalt muutub maksetehinguid reguleeriv kohalik seadusandlus kõigis Euroopa Liidu riikides. Rahandusministeeriumi teatel on seda direktiivi ülevõttev eelnõu hetkel riigikogus ning võetakse tõenäoliselt selle aasta detsembris vastu. Loe täispikka lugu SIIT.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2009, 11:16
Otsi:

Ava täpsem otsing