Rootsi pankades on suurte boonuste ajad tagasi tulnud

Sirje Rank 17. november 2009, 00:00

Boonustest loobumine ja dividendimaksete peatamine on Rootsi pankades minevik, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Lehe korraldatud küsitlus näitab, et suurpankades küünivad boonused tänavu kokku ligi 4 miljardi Rootsi kroonini.

Handelsbankeni kapitaliturgude osakonna boonused võivad mullusega võrreldes kahekordistuda, kirjutas leht. Boonusprogrammi kaasatud 350 töötajat võib oodata kokku poole miljardi Rootsi krooni suurune preemia. Enne boonuste väljamaksmist tahetakse aga ära oodata ELi uued reeglid boonuste maksmise kohta, kirjutas Dagens Industri.

Swedbank Markets võib rehkendada veel suuremate summadega. Siiani on boonused tänavu kasvanud 58 protsenti 442 miljonile Rootsi kroonile tänu Swedbank Marketsi rekordilistele majandustulemustele. Leht kirjutas, et kokku võivad Swedbank Marketsi 884 töötajat tänavu preemiatena saada ligi 600 miljonit Rootsi krooni.

Swedbanki kontsern on samal ajal tänavu laenukahjudesse kandnud 20 miljardit Rootsi krooni ning kontserni kahjum küünib 8,7 miljardile Rootsi kroonile.

Nordea rehkendas, et boonused tulevad suuremad kui läinud aasta 2,4 miljardit Rootsi krooni ning sama trendi kinnitab lehele SEB.

Swedbanki personalijuhi Signe Kaursoni sõnul on Swedbanki Balti üksuse tulemustasusüsteem otseselt seotud üksuse majandustulemustega. 2009. aasta nõrkade majandustulemuste tõttu ei ole plaanis selle aasta eest tulemustasu maksta, lisas ta.

SEB tugiüksuste valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit ütles, et panga tänavu makstavad boonused jäävad kindlasti mullustele alla. "Kuna Balti riikides, sh Eestis, on selle aasta tulemused oluliselt kehvemad kui eelmisel aastal, on makstavad boonused kindlasti oluliselt väiksemad. Kui üldse boonuseid makstakse, siis vaid vähestes funktsioonides, kus tulemused on head - kuid sealgi on nad kindlasti oluliselt väiksemad kui eelmistel aastatel," ütles Vaikmäe-Koit. "Otsuseid teeme aga alles pärast aastatulemuste selgumist," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:18
Otsi:

Ava täpsem otsing