BÖRS: USA flirdib väikese plussiga

Silvia Viidik 17. november 2009, 18:19

USA aktsiad võtavad täna oma puhkepausi pärast eile saavutatud 13-kuu kõrgemaid tasemeid, päris tõsiselt ning on kõik indeksid tõmmanud langusesse.

Dow Jones tööstuskeskmine on kasvanud 0,09 protsenti ja Nasdaq indeks 0,01 protsenti. S&P 500 aktsiaindeks on endiselt miinuses 0,11 protsendiga.

Sektoritest on enim vajunud tööstustoodang 0,8protsendilise miinusega ning tööstustootmise oodatust väiksemat kasvu võib süüdistada ka väikeses negatiivsemas meelestatuses täna. See kasvas oktoobris 0,1 protsenti pärast septembrikuist 0,6protsendilist kasvu. Bloombergi poolt jälgitavate ökonomistide mediaanprognoosi kohaselt oleks tööstustoodang pidanud eelmisel kuul tõusma 0,4 protsenti.

„Tööstustoodangu number viitab nõrgale tootmisele USAs, samal ajal ka nõrgale nõudlusele,“ kommenteeris Bloombergile Stifel Nicolaus & Co varahaldusega tegelev Chad Morganlander ning lisas, et optimismile turul peaks see külm sahmakas mõjuma veel mitu päeva.

Kulla hind on kerkinud 0,02 protsenti 1139,40 dollarile untsist ning nafta hind 0,95 protsenti 79,65 dollarile barrelist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 20:59
Otsi:

Ava täpsem otsing