Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Erakondade rahastamise teema jõuab riigikogu täiskokku

Silvia Kruusmaa 17. november 2009, 18:59

Riigikogu põhiseaduskomisjon otsustas oma tänasel istungil saata riigikogu täiskokku esimesele lugemisele erakonnaseaduse muutmise seaduse eelnõu.

Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ja Erakond Eestimaa Rohelised fraktsiooni algatatud eelnõu on täiskogus teisipäeval 24. novembril. Komisjoni ettepanek on esimene lugemine lõpetada, teatas riigikogu pressitalitus.

„Kõik komisjoni liikmed olid seda meelt, et erakondade  valimiskampaania  kulud  peavad olema selged ja nende sisu üheselt mõistetav, kuid eelnõuga tuleb veel edasi töötada,“ ütles põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde.

Algatajate selgituse kohaselt on erakonnaseaduse muutmise eesmärgiks muuta erakondade valimiskampaania kulud ja erakondade rahastamine läbipaistvamaks. Ka seab eelnõu valimiskampaania kuludele piiri, sätestades, et valimisreklaami kulud ei või ületada 5 miljoni krooni aastas.

Põhiseaduskomisjon saatis 24. novembril esimesele lugemisele ka Erakond Eestimaa Rohelised fraktsiooni algatatud pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise seaduse eelnõu, ning toetas ka selle eelnõu esimese lugemise lõpetamist. Selle eelnõuga lisandub riiklike tähtpäevade nimistusse vanavanemate päev, mida tähistatakse septembrikuu teisel pühapäeval.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2009, 19:03
Otsi:

Ava täpsem otsing