Mobius ootab arenevate turgude rallit

Silvia Viidik 18. november 2009, 21:27

Templeton Asset Management juht ja maailmas üks tuntumaid investoreid Mark Mobius peab Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina aktsiaid uuteks tõusuaktsiateks, millel on ruumi kerkida veel 30 kuni 40 protsenti.

Tõus peaks tulema suurema majanduskasvu ja väiksema riigivõla najal, mis ettevõtete kasumeid toetab, vahendas Bloomberg. Mobius kinnitas, et suurendab oma positsioone kõigil arenevatel turgudel, kuigi eriline tähelepanu on neljal suurimal neist.

„Need riigid on tõesti meie lemmikute nimekirja tipus,“ kinnitas Mobius oma usku nn BRIC-riikidesse ning lisas, et need on ühtlasi seni ka kõige paremaid tulemusi näidanud. Venemaa RTS indeks on sel aastal kasvanud 135 protsendi jagu, olles sellega suurim tõusja 89st peamisest indeksist maailmas. Brasiilia, Hiina ja India on kerkinud enam kui 75 protsenti.

Mobiuse hinnangul võivad arenevad turud suuta sel aastal majanduslangust vältida null-liikumisega, samas kui arenenud turgude majandustele prognoositakse sel aastal 4protsendilist vajumist.

„Ajal, mil äkiline vägivaldne korrektsioon härjaturul tõenäoline on, peaksid investorid olema valmis ostma,“ soovitas Mobius. Parimad tõusuvaldkonnad arenevatel turgudel on investori hinnangul tarbimissektor ja toorainetööstus.

Mainitud arenevatel turgudel on Mobiuse juhitaval Templeton Asset Managementil 2 miljardi dollariline positsioon.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2009, 19:54
Otsi:

Ava täpsem otsing