Nordea: maksuterroril on nüüd lõpp

Anne Oja 23. november 2009, 19:02

Nordea Panga krediidijärelevalve osakonna juhataja Viljar Kähari ütles maksuvõla saneerimist puudutavat riigikohtu otsust kommenteerides, et nüüd ei pääse maksuhaldur enam saneeritava ettevõtte pangakontosid tühjendama.

Järgneb Viljar Kähari kommentaar.

Mida tähendab 18.11.2009 Riigikohtu lahend pangale? Riigikohtu lahend tähendab seda, et võlausaldajate vaheline ebavõrdsus peaks vähenema, kuid maksunõuete sissenõudmine on jätkuvalt eelisseisundis. Praktikas esineb juhtumeid, kus saneerimismenetluse ajal arestitakse ettevõtja pangakonto ning kontole laekunud summadest vähendatakse maksuvõlga. Seetõttu ei saa ettevõtja tasuda enam igapäevaseid elementaarseid kulusid ega töötasusid, mis raskendab või muudab ettevõtte päästmise võimatuks.

Saneerimisavalduse esitamisel tuleks kohtult kindlasti taotleda maksuhalduri täitetoimingute viivitamatut peatamist ja pangakontode arestist vabastamist. Arvestades, et riigikohtu seisukoha järgi on maksunõue siiski saneeritav, ei luba kohus eeldatavasti enam võlausaldajate ebavõrdset kohtlemist ning lahendab taotluse ettevõtjale nüüd kiiresti ja positiivselt.

Kui kontod on arestitud maksuhalduri erinevate korralduste alusel, tuleb taotleda kõikide korralduste täitmise peatamist, sest muidu jäävad osad kontod arestituks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2009, 21:53
Otsi:

Ava täpsem otsing