Dollar aina kukub

Tarvo Vaarmets 25. november 2009, 19:24

USA dollar liigub jeeni vastu viimase neljateistkümne aasta madalamal tasemel, euro suhtes pole dollar nii odav olnud üle aasta.

USA keskpank ei näi dollari kukkumise pärast erilist muret tundvat, mistõttu investorid ootavad, et intressid jäävad rekordmadalaks veel pikaks ajaks. 

"Tugeva dollari poliitika ei tähenda, et dollar peab tugev olema praegu," kommenteeris Westpac Bankingi valuutastrateeg Lauren Rosborough. "See on poliitika, mis eeldab dollari tugevnemist, peegeldades sellega majanduse paranemist," lisas ta.

Dollar kukkus neljapäeval jeeni vastu 86,27 tasemeni, mis tähendab, et nii odav pole dollar olnud juba 1995. aasta juulist saati. Dollar langes täna euro vastu aga 1,5088 tasemele. Ka USA kuue suurema kaubanduspartneri valuuta suhtes kaupleb dollar madalaimal tasemel alates 2008. aasta augustist.

Dollari domineeriv positsioon ja valuuta odavnemine on muret valmistanud juba paljudele riikidele. Venemaa keskpank teataski, et plaanib oma reservidesse lisada Kanada dollarit, et USA valuutast sõltuvust vähendada.

Eesti Panga fikseeritud kursi järgi maksis üks dollar neljapäeval 10,3747 Eesti krooni. 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2009, 21:50
Otsi:

Ava täpsem otsing