Kesk valimiste eest võlgu 9 mln krooni

Kristi Malmberg 26. november 2009, 16:52

Keskerakonna kohalike valimiste aruande järgi õnnestus erakonnal annetajatelt kokku saada vaid 2 miljonit krooni ning tasumata arveid on valimiskampaania eest kokku 9 miljoni krooni eest.

Tallinnas valimised võitnud Keskerakonna kampaania kogukulu oli aruande kohaselt 12 miljonit krooni, millest pool ehk 6 miljonit krooni kulus reklaamile. Lisaks kahele miljonile kroonile annetustele on valimistel osalenud isiklikest vahenditest rahastanud oma kampaaniaid kokku ühe miljoni krooni eest. Tasumata on siiani aga 9 miljoni krooni eest arveid.

Suurärimehi annetajate nimekirjast seekord silma ei hakka. Ka eelmistel kohalikel valimistel Keskerakonda toetanud Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise juht Toomas Sepp on annetanud 130 000 krooni. Kunagine abilinnapea Olga Sõtnik annetas 100 000 krooni.

Keskerakonna Riigikogu fraktsiooni liikmed on juba vana kombe kohaselt annetanud 50 000 krooni erakonnale.

Veel jääb annetajate hulgas silma Fjodor Ovsjannikov, kes toetanud Keskerakonda kokku 50 000 krooniga. Ovsjannikov on Ida-Viru ärimees, kelle tegemiste vastu 2000ndate alguses tundis huvi ka kaitsepolitsei. Äripäev on varem kirjutanud, kuidas Narvas teavad kõik, et linna valitseb üks sõpruskond, kes ajab juba mitmeid aastaid omapärast kinnisvaraäri Narva linna varadega. Sõpruskonna tuumiku moodustavat linnavolikogu liikmed Aleksandr Moissejev ja Fjodor Ovsjannikov.

Moissejev vahistati mullu augustis kahtlustatuna kõrgele politseiametnikule altkäemaksu maksmises.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2009, 14:27
Otsi:

Ava täpsem otsing