Saksamaa pikendab lühendatud tööaja programmi

Sirje Rank 26. november 2009, 13:16

Saksamaa valitsus on otsustanud aasta võrra pikendada riiklikku abiprogrammi, mis võimaldab ettevõtetel töötajad koondamise asemel lühendatud tööajaga tööle jätta, korvates sellega seotud kulud.

Küll aga lühendati ajutise abimeetme kestust – seda toetust saavad ettevõtjad nüüd taotleda varasema 24 kuu asemel 18 kuuks. Programmi hinnanguline maksumus 2009. aastal on enam kui 5 miljardit eurot, kirjutas ajaleht Financial Times.

Tänu sellele meetmele on Saksamaa valitsus suutnud seni ära hoida tööpuuduse järsku tõusu, ehkki majandus on sõjajärgse aja suurimas languses. SKP langust prognoositakse tänavu ligi 5%. Septembris oli Saksamaal töötuse määr 7,6%.

Saksamaa majanduskasvu väljavaated on paranemas, kuid mitmed eksperdid ennustavad tuleval aastal siiski tööpuuduse kiiret kasvu. See on kõikuma löönud Saksa tarbija usalduse ja ostuhuvi, mida ei pruugi ergutada ka tulevast aastast jõustuvad tulumaksukärped.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. November 2009, 13:16
Otsi:

Ava täpsem otsing