Äripäeva TOP 100 võitis Nitrofert

Indrek Kald 27. november 2009, 09:42

Eesti edukaimate ettevõtete TOP 100 võitis mulluste tulemuste põhjal AS Nitrofert, kus alates veebruarist on töö ajutiselt peatatud.

Nitroferdi personalidirektor Zinaida Nikitina märkis, et praegu neil tootmine küll seisab, kuid keemiatööstus loodab paremate aegade saabumisele. "Meil on palju aastaid olnud head tulemused, kuid praegu on kahestunud tunne. Loodame, et liigume parema poole," lausus ta.

"Tehase töö praegu seisab, me ei tooda. Praegu pole meil ka otsust, mis talvel saab. Oleme kahjumis, kuid keegi ei taha kahjumit teenida. Tehase peremehed hoiavad tehase töötajaid koos, maksavad neile palka ja hoiavad tehast töörežiimis. Kõik tänu sellele, et eelmised aastad on olnud edukad," selgitas ta Nitroferdi olukorda.

Selleks, et püsima jääda, oleks Nikitina sõnul vaja arusaamist, et ettevõtted vajavad lisaks omanike toetusele ka riigi toetust.

Ka Äripäeva TOP 100 seas kuuenda koha saavutanud Kuusakoski juht Kaido Aettik tunnistas, et tänavu neil nii hästi ei lähe.

"Praegust ja möödunud aastat tuleks koos vaadata, alles siis tuleb välja ettevõtte tegelik kasum. Üks on buumiaasta ja teine on tugeva langusega aasta. Me oleme oma mahtudes, võrreldes 2008. aastaga, 50% kaotanud," ütles Aettik. "2009. aasta ei ole Kuusakoski aasta," lisas ta.

"Äripäeva TOP 100 on Eestis vanim ja kõige ülevaatlikum edetabel. Alustasime sellega juba aastal 1993," ütles eile edukamaid ettevõtteid tunnustades Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

Sellest edetabelist on läbi käinud muljetavaldav ettevõtete seltskond – Saku Õlletehas, Tallinna Vesi, BLRT, Tele 2 Eesti jpt. Selle aasta võitja Nitrofert arvutati eelmise aasta tulemuste põhjal. "Praegu on ettevõte aga raskustes, kuid ma usun, et nad rabelevad sellest välja," kinnitas ta.

"Pangad selle aasta edetabelis ei figureeri, nad pole ka sel aastal kasumit teeninud – seega ma ei usu, et nad ka järgmisel aastal edetabelis on. Küll aga võivad esiotsas olla eksportöörid ja IT-sektorist mõned ettevõtted," prognoosis Mandel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2009, 10:36
Otsi:

Ava täpsem otsing