BÖRS: USA aktsiad tõusul

Romet Kreek 30. november 2009, 17:41

USA aktsiaturg ületas hommikuse peata oleku ning on peamiste indeksite näol tõusmas.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,5 protsenti, 10359 punktile. Tehnoloogiaettevõtete rikas Nasdaq tõusis 0,2 protsenti, 2142 punktile. Laiem S&P 500 indeks tõusis 0,5 protsenti, 1097 punktile. Nafta hind tõusis 0,5 protsenti, 76,42 dollarile barrelist. Kulla hind tõusis 0,1 protsenti, 1175,60 dollarile untsist.

Tõusu vedur on ühe protsendi võrra tugevnenud finantssektor. Turgu hoiab tagasi 0,4 protsenti langenud tervishoid.

USA pangaaktsiatele võiks päev alata positiivselt, kuna Araabia Ühendemiraatide keskpangad on valmis toetama oma maa pangandussüsteemi, kui Dubai World nimeline hiiglaslik 59 miljardi dollari suuruse võlakoormusega kinnivaraarendusprojekt osutub maksujõuetuks.

Et see kobakas risk ehk väheneb laenuandjate seisukohast, on uudis pankadele positiivne. Samas ei ole üldse kindel, et sealne emiraat või Araabia Ühendemiraadid üldse peaksid seda äriprojekti päästma – kuna tegemist ei ole valitsuse poolt garanteeritud võlakirjadega. JPMorgani aktsia hind tõusis 1,8 protsenti, 42,08 dollarile.

Eile avaldas USA jaekaupmeeste liit raporti, mille kohaselt tänupühade nädalavahetusel kasvas poodide külastatavus, kuid mullusest kulutati vähem raha. Poodides kasvas jaemüük aastaga 0,5 protsenti, 41,2 miljardile dollarile. Wal-Marti aktsia hind tõusis 0,1 protsenti, 54,66 dollarile.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2009, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing