Faber: vältige USA valitsuse võlakirju!

Romet Kreek 01. detsember 2009, 16:44

Tuntud Aasia trendivastase investori Marc Faberi sõnul peaksid investorid vältima USA valitsuse võlakirjade omamist, kuna USA kasvav laenu võtmine vähendab valitsuse krediidikõlblikkust ja aitab nõrgendada dollarit, vahendab Bloomberg.

„USA valitsuse võlakirjad on viletsad investeeringud,“ ütles Faber. „Nende paberite tõusuväljavaated on ülimalt piiratud.“

„Kasvanud majanduste elavdamise paketid võivad tähendada, et paljud valitsused lisaks USA omale võivad lõpetada hävinguga,“ ütles ta. „Kui investorid hakkavad loobuma valitsuse paberitest, võivad nende tootlused ületada korporatiivvõlakirjade omi.“

„Tootlus, mida USA valitsuse võlakirjadest saadakse, hävib tõenäoliselt aja jooksul dollari langedes.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2009, 16:59
Otsi:

Ava täpsem otsing