Fondihaldurite liit: pensionikogujate nimede avaldamine on lubamatu

Maire Kasemaa 04. detsember 2009, 14:16

Tänases Äripäevas ilmunud artiklis "Sambamiljonäriks on tõusnud vaid investeerimishaid ja ettevõtjad" ilmunud III pensionisamba suurimate investeerijate nimede avaldamine Eesti Väärtpaberikeskuse (EVK) poolt on Eesti Fondihaldurite Liidu hinnangul täiesti lubamatu.

"Eesti Fondihaldurite Liit peab vastuvõetamatuks olukorda, kus konfidentsiaalsed andmed fondi osakuomanike kohta on kättesaadavad selleks mitteõigustatud isikutele," kirjutas liit pressiteates.

"Kuna seadusandja on kohustanud pensionifondide osakuid hoidma väärtpaberite keskregistris, siis fondivalitsejad ootavad, et EVK kindlustab temale usaldatud andmete konfidentsiaalsuse igal ajahetkel. See hõlmab ka EVK poolt kasutatavaid IT-süsteeme," leiab liit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2009, 14:16
Otsi:

Ava täpsem otsing