Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hiina kaotustes süüdi välispangad

Silvia Viidik 04. detsember 2009, 12:43

Hiina ametnik süüdistab riigiettevõtete 1,67 miljardi dollarilistes derivatiivikahjumites välismaiste pankade petturlikke riukaid, vahendab Bloomberg.

„Mõned rahvusvahelised investeerimispangad olid süüdi derivatiivihävingutes Hiina ettevõtetes,“ süüdistas riigi varade järelevalve ja administratsioonikomitee juht Li Wei Hiina kommunistliku partei keskkomitee erakonna ajalehes Study Times.

Hiina ettevõtetest 68 kaotasid raha tuletisväärtpaberitehingutes, mille müüsid neile pangad, kelle hulka kuulusid näiteks ka Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch ja Citigroup, kirjutas Wei oma artiklis. Hiina riigiomanduses ettevõtted ostsid derivatiive, mis olid seotud nafta hinna ja intressivahetuslepingutega.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2009, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing