AUTOD: BMW 5. seeria saab universaalkere

Indrek Kald 05. detsember 2009, 22:55

Kui BMW uue 5. seeria sedaani debüüt leidis aset alles mõned päevad tagasi, siis Automedia fotograafil õnnestus oma kaamera ette meelitada juba järgmine uudis: 5. seeria universaal.

Kuni B-piilarini sedaaniga identne sõiduk loobub oma eelkäija vastakaid arvamusi kogunud disainikeelest (selle autoriks oli Chris Bangle) ning muutub hoopis rangemaks ja klassikalisemaks. Uus "viiene" sirgub ka mõne sentimeetri võrra, see suurendab jalaruumi tagaistmel olijatele ning samaaegselt ka pagasiruumi mahtu.

Sama kehtib auto sisemuse kohta: hoitakse tagasihoidlikku, kuid samas elegantset joont. Tagasihoidlik ei ole aga 5. seeria lisavarustuse nimekiri: sinna kuuluvad nii tagurdamiskaamerad, öönägemise seade koos jalakäijate tuvastamise funktsiooniga kui ka sõidurajalt lahkumise eest hoiatav süsteem.

Tõenäoliselt saab BMW universaal endale ka nn iseparkimise süsteemi, mis säästab juhi sobiva parkimiskoha leidmisel sinna manööverdamise vaevast. Uudsetest lahendustest tasub märkimist ka intelligentne tulede süsteem, mis muudab valgustatud ala suurust ja kuju sõidutingimustele kohaselt.

Mootorite valik peaks 5. seeria universaalil kattuma sedaani omaga ehk siis sisaldama nelja bensiini- ning kolme diiselmootorit. Viimaste seas on ka turbolaadimisega neljasilindriline jõuallikas. Selle kütusekuluks sedaanversiooni puhul märgivad BMW esindajad vaid viis liitrit sajale (seda 184 hobujõu juures). Ka CO2 näit on sellel mootoril esmaklassiline: vaid 132 g/km kohta.

Mootorite valiku pärliks on aga 4,4-liitrine V8, mis suudab osavale juhile pakkuda 407 hobujõudu. Kuni M5 universaali tulekuni on tegu võimsaima mudeliga uue "viiese" peres.

5. seeria universaali esmaesitlus leiab tõenäoliselt aset kevadel Genfi autonäituse paiku. Universaali hinnad peaksid senisega võrreldes kerkima umbes 30 000-50 000 krooni võrra (alates seega 650 000 - 670 000 kroonist).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2009, 09:56
Otsi:

Ava täpsem otsing