Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Läti ettevõtja: maksude maksmine on saanud arulageduse märgiks

Anne Oja 07. detsember 2009, 17:53

Kõigi maksude aus tasumine on etetvõtjate hinnangul märk mõistuse puudujäägist, vahendas portaal rus.db.lv.

Varem oli näiteks täiesti enesestmõistetav, et makse tuli maksta, nüüd soodustavad makse maksvad lätlased teovõimetu riigi jätkamist, mis tõstab veelgi makse hariduse ja tervishoiu ülalpidamise ettekäändel, mis on niigi juba tasulised.

"Ja mis kõige hirmsam, valitsuse tasemel on heaks kiidetud konkurentsivõime vähendamine," rääkis Itella Informationi juht Aldis Greitans ajalehele Dienas bizness. Kui ka varem ei pannud Läti ettevõtjad maksudest viilimist pahaks, siis nüüd on sellest saanud lausa osa kohalikust ettevõtluskultuurist, lisas ta.

"Ettevõtlusmoraalis on toimunud murrang. Varem mindi maksude maksmise või mittemaksmise küsimusest viisakalt mööda. Nüüd aga, kui ütled vestluses, et maksad makse ausalt, pälvid vaikse kaastunde, mis ümbritseb vaimselt haiget inimest. Sinu üle võidakse aga ka avalikult irvitada," rääkis Greitans.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. December 2009, 17:53
Otsi:

Ava täpsem otsing