Eilsest Eestis olemas 6500 pakki gripiravimit

Kaisa Gabral 07. detsember 2009, 10:33

Tänasest on Eestis apteekide jaoks saadaval 6500 pakki gripiravim Tamiflud.

Tamiflu on üks kahest retseptiravimist, mida Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) soovitab kasutada nii pandeemilise gripi (H1N1) kui ka hooajaliste grippide A ja B korral. Teine gripiravim on Relenza, selle toimeaine on zanamiviir.

”Seoses ülemaailmse pandeemiaga on tõusnud vajadus viirusvastaste ravimite järele hüppeliselt. Oleme teinud erakordseid jõupingutusi, et tagada ravimi kättesaadavus Eesti elanikele,” ütles Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi. ”Kuigi on raske hinnata epideemia kulgu ning vajatava ravimikoguse suurust, peaks meie hinnangul ravimit jaguma käesoleva hooaja lõpuni,” lisas Mägi.

Seoses sellega, et tegu on operatiivselt hangitud kogusega, on apteekides saadaval kaks erinevat originaaltootja pakendit. Kõikidele pakenditele on lisatud eestikeelne kasutusjuhend ning õpetus, kuidas kohandada ravimiannust lastele.

Kuna Tamiflu puhul on tegemist retseptiravimiga, otsustab ravimi vajaduse perearst, kelle poole tuleb gripisümptomite – palavik üle 38,5, järsk enesetunde halvenemine ning lihas- ja liigesvalu – ilmnemisel pöörduda.

”Vastavalt Maailma Tervishoiuorganisatsiooni soovitustele ei tuleks ravimit ennetavalt tarvitada,” lisas Kadri Mägi lootes, et inimesed säilitavad rahuliku meele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2009, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing