Kauplemisaktiivsus aktsiatega järgmisel aastal kahaneb

Tõnis Oja 08. detsember 2009, 20:29

Järgmisel aastal kahaneb kauplemisaktiivsus aktsiatega, sest hindade kõikuvus kahaneb, arvab USA suuruselt kolmas erainvestorite maaklerfirma TD Ameritrade juht Fred Tomczyk.

Volatiivsuse (hinnakõikumise) kahanemine, mis algas selles kvartalis jätkub ilmselt ettevõtte finantsaasta lõpuni 2010. aasta detsembris, mis vähendab ettevõte klientide tehingute arvu, lausus Tomczyk Bloombergile.

Maaklerfirma Knight Capitl, kelle klientide hulka kuuluvad riskifondid ja institutsionaalsed investorid lausus Bloombergile möödunud nädalal, et loodab kauplemisaktiivsuse taastumist jaanuaris, sest fondihaldurid on sunnitud hakkama aktsiaid taas ostma ja müüma. Selle aasta lõpul on paljud, selleks et mitte enam kaotada aktsiate tõusust saadud rallil, jäänud turul kõrvaljääjaks.

Septembriga lõppenud 12 kuu oli meie jaoks väga tugev kauplemisaasta, kinnitas Tomczyk. „Oli palju uudiseid, kõrget volatiivsust, palju sündmusi ning meil oli rekordiline kauplemismaht ja ma usun, et see jätkub veidi ka 2010. aastal“

„Institutsionaalne pool on järgmisel aastal tugevam,“ arvab Barclays Capitali analüütik Roger Freeman. „Kliendid on endiselt üsna riskikartlikud ning keskmine jaeinvestor nii palju ei kauple,“ lausus Freeman. „Ajalooliselt on jaeinvestor järgnenud institutsionaalsetele kolme kuni kuue kuu pärast,“ lisas ta.

Professionaalsed rahapaigutajad on tulemas aktsiaturgudele tagasi. Riskifondide aktiivsus on kõrgeim alates 2007. aasta lõpus, selgub Goldman Sachsi andmetest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2009, 20:29
Otsi:

Ava täpsem otsing