Pindi Kinnisvara: Kohtla-Järve langes, Narva tõusis

Anne Oja 08. detsember 2009, 13:39

Samal ajal kui Kohtla-Järve kinnisvarahinnad langesid kuuga 20,8%, kasvasid Narva hinnad 5,1%, tutvustas Pindi Kinnisvara oma turuülevaadet.

Narvas toimus novembris 52 tehingut, oktoobris oli neid 46. Hinnalangus tipust 2007. a mais on kokku 68%.

Narva korterite hinnalangus on peatunud, kommenteeris  Tehingu arv on hakanud tõusma ca 10-15% võrra kuus. Peamiselt on huvi järelturu korterite vastu, enamus uutest korterelamuprojektidest seisavad. Huvi on hakanud tekkima ka äriotstarbeliste üüripindade vastu, kuna paljud , nt toitlustusvaldkonna ettevõtted, on hakanud taotlema toetusi Euroopa fondidest.

Kohtla-Järve kinnisvarahinnad langesid kuuga 20,8%. Tehingute arv oli novembris 40, oktoobris toimus 35 tehingut. Hinnalangus tipust 2007. a juunis on 78%.

Kohtla-Järve hinnad on langenud kohati buumieelsele tasemele, mil kehvemas seisukorras majades anti kortereid ära 15 000krooniste ja suuremate võlgade eest. Paremates linnaosades korralikes majades leiab samuti elamispindu hinnatasemel 15 000-20 000 krooni. Tehinguarv on tänu soodsale hinnatasemele kerges tõusutrendis. Hinnatuimaks linnaosaks on Ahtme, kus ka hinnatase kõrgem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. December 2009, 13:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing