Seli: president peaks teenima riigifirma juhist enam

Indrek Kald 08. detsember 2009, 10:59

Presidendi palk peaks olema suurem riigiettevõtete juhtide sissetulekust, ütles Neinar Seli.

"Ma ei tea kui palju president täna teenib ning kui suur on tema kolleegide palk, aga printsiibis peaks see ületama riigiettevõtte juhi oma," märkis ta.

Seli sõnul kritiseeritakse tihti teiste palkasid, andmata aru, milline töökoormus ühe või teise ametiga kaasas käib. "Minu meelest on ses osas laiemalt fookus paigast ära – küsimus pole mitte üksikute tippude palganumbrite suuruses vaid ametnikkonna koosseisus laiemalt" rääkis ta.

Kes omab vastutust, peab saama ka väärikalt tasustatud, lisas Seli. "Presidendi palk peaks olema nii suur kui vajalik ning nii väike kui võimalik, et me sellepärast häbi ei peaks tundma," ütles suurettevõtja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2009, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing