Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Leedu pensionärid protestisid kärbete vastu

Sirje Rank 10. detsember 2009, 15:53

Leedu pealinnas Vilniuses protestisid täna sajad pensionärid Leedu seimis heaks kiidetud pensionikärbete vastu, vahendas agentuur Bloomberg.

Parlament kinnitas keskmiselt 5% suurused kärped eile, päev plaanitust hiljem, kuna opositsioon otsustas esimest hääletust boikoteerida. Nii ei saadud kohe kokku vajalikku kvoorumit. Leedu nelja partei valitsuskoalitsioonil on 141-kohalises parlamendis ühekohaline enamus.

Leedu SKP kahanes kolmandas kvartalis aasta baasil 14,2% ning maksutulude kahanemine sunnib valitsust eelarvet jõuliselt kokku tõmbama. Täna toimub Leedu parlamendis viimane 2010. a eelarve arutamine. Kokku kärbitakse tuleva aasta eelarves kulusid 5% ulatuses SKPst.

Lõppeval aastal on Leedu valitsus eelarvepositsiooni parandanud kokku 8% ulatuses SKPst. Kärbeteta oleks Leedu riigieelarve defitsiit tuleval aastal paisunud juba 14%le SKPst, hoiatas Leedu peaminister Andrius Kubilius.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2009, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing