Pomerants: Pakendiringluse tegevus jätkuvalt hämar

Indrek Kald 11. detsember 2009, 11:46

MTÜ Eesti Pakendiringlus avalikustas küll oma kodulehel tegevust kajastavad aruanded, kuid need jätavad paljud küsimused endiselt õhku, ütles siseminister Marko Pomerants.

"Kahjuks ei ole avaldatud aruanded piisavalt kvaliteetsed, et saada täielikku ülevaadet MTÜ tegevustest ja nende maksumusest, soetatud varadest, seotud osapooltest, finantstehingutest, korraldatud konkurssidest ehk saadud vahendite kasutamisest," rääkis ta.

"Seetõttu ootame ära keskkonnaministeeriumi poolt teostatud kontrollide tulemused ja dokumentatsiooni. Vastavalt nende kvaliteedile ja piisavusele võib olla saame hakata kujundama oma seisukohta MTÜ sundlõpetamise kohta," lisas Pomerants.

Vajadusel hangib siseministeerium täiendavaid tõendeid teistest allikatest ning palub selgitusi ka Eesti Pakendiringluselt.

Samas avaldas siseminister Eesti Pakendiringlusele tänu, kes on alates 7. detsembrist oma kodulehel avalikustanud vajalikud aruanded. "Üks meiepoolsetest eesmärkidest – muuta tootjavastutusorganisatsiooni tegevus avatumaks ja seega ka kontrollitavamaks – on saavutatud. Oleme sammukese läbipaistvusele lähemale astunud," märkis Pomerants.

Siseminister kinnitas, et ei tema ega Eesti Pakendiringluse tegevust kontrollinud ja ametnik ei esinda ühegi antud valdkonna turuhuvilise huvi. "Teeme lihtsalt oma tööd ja tahame oma seadusest tulenevat kohustust täita väärikalt, igakülgselt ja  ausalt," sõnas Pomerants. 

"Seetõttu ei lase me ennast nüüd ega edaspidi mõjutada mingitest solvangutest ega muudest müradest ja demagoogilistest käradest. Kui sõimeldakse, järelikult ratsionaalseid ja selgeid argumente ei piisa," rääkis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2009, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing