Tallink saab pankadelt puhkust

Tarvo Vaarmets 11. detsember 2009, 16:26

Tallink ja 15 rahvusvahelist panka kirjutasid reedel alla Tallinki kõigi laenulepingute muudatustele. Laenude põhiosa tagasimaksete summat vähendatakse kaheks aastaks 50% võrra.

Laenude tagasimaksete graafikuid muudeti nii, et alanud ning ka järgmisel majandusaastal maksab Tallink laenude põhiosa tagasi ainult majandusaasta esimeses ja neljandas kvartalis. Tallinki äritegevuse madalhooajal teises ja kolmandas kvartalis tagasimakseid ei tehta.

See tähendab, et esialgselt kokkulepitud laenude põhiosa tagasimaksete    
summat vähendatakse 50% võrra kaheks aastaks. Vähendatud osade võrra           
suurendatakse tagasimaksete graafikuid alates 2012. aasta augustist kuni iga laenu lõpptähtajani, teatas ettevõte börsile. Laenude lõpptähtaegasid ei muudetud.

Negatiivse poole pealt kaasnes muudatustega ka intressimarginaalide tõus. Käesoleva majandusaasta oodatav intressikulu jääb ettevõtte teatel siiski väiksemaks, kui äsjalõppenud 2008/2009 majandusaastal. Muudetud tagasimaksete graafikute kohaselt on Tallinki käimasoleva majandusaastal tagasimakstav laenude põhiosa summa 60 miljonit eurot ehk 944 miljonit krooni.   

Tallink andis pankadele lubaduse, et laenude tagasimaksed ja laenukohustuste vähendamine on Tallinki jaoks kõrge prioriteediga. Seejuures peab ettevõte uued investeeringud, dividendimaksed ja täiendavad kohustused, mis väljuvad igapäevase majandustegevuse raamest, laenuandjatega kooskõlastama kuni edasilükatud maksed on tasutud. Täna Tallinkil nimetatud tegevusi plaanis ei ole.

Tallinki teatel on jätkuvalt tähtis ka vanade ja mittetulusate laevade müük või rendileandmine. Võimalusel ja kui on otstarbekas, maksab Tallink ennetähtaegselt tagasi vähendatud ja edasi lükatud laenumaksed.

Augusti lõpu seisuga oli Tallinkil intressikandvaid kohustusi 18,5 miljardi krooni eest. Kohustused kokku küündisid aga 20,5 miljardi kroonini. Omakapitaliks näitas kontsern samal ajal veidi üle kümne miljardi krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. December 2009, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing