Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Biogaasi tootjad: Iru asemel eelistatagu piirkondlikke jaamu

Kadrin Karner 17. detsember 2009, 11:33

Eesti Biogaasi Assotsiatsiooni (EBA) hinnangul tuleks Irusse kavandatava jäätmete masspõletamise asemel eelistada piirkondlikku jäätmekäitlust ja biogaasijaamasid.

See looks olukorra, kus prügist saadaks rohkem kasu, samuti tekib ja säilib turul konkurents, millest võidaks Eesti elanikud ja riik. Assotsiatsiooni sõnul loob biogaasi tootmine arenguvõimalusi ja töökohti maapiirkondadesse ning paneb see aluse sõltumatute kohalike energiatootjate tekkeks. 

EBA on täiesti vastu Tallinna piirkonda keskse prügipõletusjaama planeerimisele, sest see raskendaks moodsate biogaasijaamade arengut Eestis. EBA toetab aktiivse biogaasiteemalise mõttevahetuse taaselustamist Eesti Energia ja prügitöötlemisjaamade haldajatega.

Viimastel aastatel on assotsiatsioon teinud tihedat koostööd Eesti Energia taastuvenergia osakonnaga, et arendada Eesti tingimustele sobivat biogaasi tootmist. Ehkki EBA oli arvestanud võimalusega, et Eesti Energia võib loobuda biogaasijaamade edasisest arendamisest, on energiahiiu otsus masspõletusjaamasid pooldama asuda biogaasitootjate jaoks siiski väga halb üllatus, sest sellega tegi ettevõte sisulise kannapöörde

12-liikmeline MTÜ Eesti Biogaasi Assotsiatsioon (EBA) asutati 25. mail 2009. Liidu eesmärk on  aidata kaasa biogaasiarengule Eestis.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. December 2009, 11:33
Otsi:

Ava täpsem otsing