Seagripp rikastas ravimitootjad

Katariina Krjutškova 19. detsember 2009, 14:52

Eri riikides kulutatakse vaktsiiniostmisele ligi seitse miljardit krooni, mille pealt teenivad märkimisväärselt suurt tasu ravimitootjad, kirjutas venekeelne võrguväljaanne dv.ee.

Näiteks ravimitootja Roche, kes valmistab ravimit Tamiflu, müügitulu suurenes aastas kahe miljardi euro võrra. Saksamaa terviseagentuur teatas valmisolekust müüa seagripi ravimeid ka teistele riikidele, sest neile nad ei tarvita nii palju, kui toodetud.

Maailma terviseministeerium teatas juunis, et valmisolek nakkushaiguse epideemiaks peab olema maksimaalne ja ainsateks tõkestavateks ravimiteks on Tamiflu ja Relenza. Mitmete riikide teadlased on süüdistanud Maailma Tervishoiuorganisatsiooni kokkumängus ravimitootjatega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. December 2009, 18:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing