Dubai kujuneb turismimekaks

Anne Oja 27. detsember 2009, 10:35

Suurbritannia turismiassotsiatsiooni hinnangul on Dubai 2010. a hinnatuim turismisuund, sest hotellitubade hinnad läksid alla ja kohalik valuuta kaotab väärtust.

 Turismiagentuuride liit (The Association of British Travel Agents, ABTA), mis koondab umbes 5000 turismiagentuuri ja 900 turismioperaatorit, avaldas sel nädalal 2010. a reisitrendide raporti, kuhu Dubai on lisatud kui üks usutavaid faforiite.

"Kui peate läbirääkimisi, on Dubai üks neist kohtadest, kuhu 2010. a minna. Riiklikult tagatud Dubai Worldi võlateade vallandas hotellide hinnasõja, et stimuleerida nõudlust ja valuuta kaotab oma väärtust," selgitas raport.

Varasemast on teada, et Hotels.comi hotellide otsingu statistika näitas mõned päevad pärast Dubai Worldi teadet võlgade restruktureerimisest 570%list tõusu. Võrreldes 2009. aasta algusega on majutuse hinnad aga langenud 17%.

Dubai väärib turismimeks tiitlit ka seetõttu, et 2010 avatakse seal maailma kõrgeim hoone, Burj Dubai, mille 124. korrusel asub vaateplatvorm. Platvormile pääseb alates 4. jaanuarist. 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2009, 13:34
Otsi:

Ava täpsem otsing