Reede 28. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Biggs ja Faber: aktsiad ja dollar teevad veel tõuse

Silvia Viidik 29. detsember 2009, 11:43

Suurinvestorid Barton Biggs ja Marc Faber, kes märtsis soovitasid aktsiaid osta – ajal, mil valdav osa investoreist müüs- on taas ühinenud prognoosideks järgmise aasta osas, kirjutab Bloomberg.

Biggs ja Faber ootavad järgmisel aastal USA aktsiate tõusu ja vastupidiselt paljudele teistele, tõusu ka dollarile. Nii aktsiad, kui USA valuuta võivad Biggsi hinnangul järgmise 12 kuu jooksul kerkida 10 protsenti, kui majandused üle maailma paranema hakkavad. Faber on dollari suhtes tagasihoidlikum ning piirdub 5 kuni 10protsendilise tõusu prognoosimisega.

Kahe investori üheksa kuud tagasi antud ostusoovitus on end tõestanud väga kasumlikuna neile, kes sellest siis kinni haarasid arvestades, et USA suurim laiapõhjaline aktsiaindeks S&P 500 on sellest ajast alates kerkinud juba 67 protsenti.

„Ajalugu näitab, et pärast sedavõrd tõsist majanduslikku šokki nagu meil oli, on tõenäoline, et näeme ka korralikku tõusulendu 2010. ja 2011. aastal,“ kinnitas Biggs. „Ma ei näe põhjust, miks ei võiks tulla edasine ralli aktsiates ja dollaris. Ja minu hinnang on see, et mõlemas tuleb järgmisel aastal 10protsendiline tõus,“ lisas ta.

„Kõige halvemad saavad olema investeeringud USA riigivõlakirjadesse ja rahasse, millel pole praegu mingit tootlust,“ lubas Faber. „See raha liigub teistesse varadesse ja see on ka põhjuseks, miks olen aktsiate kohapealt mõõdukalt optimistlik,“ märkis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2009, 11:43
Otsi:

Ava täpsem otsing