Pangad: eurole üleminek läks valutult

Alyona Stadnik 04. jaanuar 2011, 00:00

Sampo panga juht Aivar Rehe jälgis samuti aastavahetusel pidevalt, kuidas täidetakse automaate. "Sampo ja Nordea võrk töötas ainsana pea katkestusteta," ütles Rehe.

Swedbanki juhi Priit Perensi sõnul Swedbank tegi seitse testi enne eurole üleminekut, tänu sellele kõik ka sujus. "Sujus koostöö mitte ainult majasiseselt, vaid ka omavaheline koostöö teistega," lausus Perens.

Perensi sõnul vabastas euro meid kursimuutuse hirmust.

Eesti Panga sularaha- ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve tõdes, eurole üleminekuga on Eesti kroone väga suures mahus tagasi tulnud. Enne Eesti euroga liitumise otsust oli krooni sularaha ringluses kuskil 9,3 miljardi väärtuses. "Praegu on ringluses umbes 5,1 miljardit krooni, viimase nelja päevaga on tulnud enamik raha tagasi," lausus Roosve.

Roosve usub, et nädala lõpus on eurosid rohkem ringluses kui kroone, kuigi praegu on kroone ülekaalus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:44
Otsi:

Ava täpsem otsing