Kroonimünte on pankadesse toodud ligi 30 miljoni krooni eest

Silvia Kruusmaa 07. jaanuar 2011, 08:35

Alates oktoobrist on pankadesse tagasi toodud üle 200 tonni münte väärtusega ligi 30 miljoni krooni.

„Inimeste huvi Eesti kroonimüntide panka toomise vastu on endiselt väga suur ja seetõttu jäävad enamikus pangakontorites olevad iseteeninduslikud mündimasinaid kroonimünte lugema veel euro ja krooni paralleelkäibe lõpuni. Siiski tuleb arvestada, et pangakontorites on ooteajad praegu tavalisest pikemad,“ ütles Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm.

Talihärm lisas, et väga aktiivselt pandi münte pangakontole või vahetati sularahaks aasta viimasel nädalal, kui münte toodi tavapärasest kaks korda rohkem. „Kõige suuremad ühe isiku poolt toodud mündikogused küündisid 30 000 kroonini.“

Münte saab vahetada ka pärast paralleelkäibe lõppu, kuid müntide ülelugemine on siis oluliselt aeganõudvam.

„Kroonimünte saab kasutada kuni 14. jaanuarini ka maksmiseks. Väga hea mõte on aga annetada oma viimased Eesti sendid Toidupangale, mille kogumiskastid leiate kauplustest ja pangakontoritest,“ tuletas Talihärm meelde.

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele.  Toidupanga kampaaniat korraldab Teeme Ära meeskond koos Pangaliidu, Kaupmeeste Liidu ja G4S-iga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2011, 08:35
Otsi:

Ava täpsem otsing