SEB Ida-Euroopa aktsiafondide varade maht ületas 1,5 miljardi euro piiri

Indrek Kald 10. jaanuar 2011, 12:16

Tallinnas baseeruva meeskonna juhitavate SEB Ida-Euroopa aktsiafondide varade maht ületas 1,5 miljardi euro piiri.

"Suurtest Põhjamaade kommertspankadest omab ainsana reaalselt Baltikumis baseeruvat investeerimismeeskonda SEB," ütles AS SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing.

Balti riikides juhtival turupositsioonil olevatele Põhjala pankadele on ette heidetud vähest aktiivsust kohalikel väärtpaberiturgudel, lisas ta.

"Mul on hea meel tõdeda, et meie Tallinnas baseeruva meeskonna hallatavad Baltikumi-suunalised investeeringud moodustavad hetkel umbes 38 miljonit eurot, kus Eesti osa on 20 miljonit eurot," selgitas Kunsing.

Viiest Eestist hallatavast Ida-Euroopa fondist on suurim Rootsis registreeritud ning sealsele turule suunatud SEB Östeuropafond, järgnevad Luxembourgis registreeritud SEB Russia Fund, SEB Eastern Europe Small Cap Fund ning SEB Eastern Europe Ex Russia Fund. Viimase aastaga on nimetatud nelja fondi maht eelkõige tänu rahvusvaheliste professionaalsete investorite suurele huvile kosunud enam kui 60 protsendi võrra. Perekonna väikseimaks, üksnes kodumaistele investoritele suunatud liikmeks on SEB Kasvufond.

Kunsing märkis, et eelmisel aastal olid Balti turud ühed tugevaimad kogu Ida-Euroopas ja kahtlemata mängis see teatud rolli SEB fondide suhtelises ja absoluuttootluses. "Oleksime valmis rohkem siinsele turule investeerima, kuid investeeringute suurendamist takistab peamiselt turu vähene likviidsus ning asjaolu, et Balti aktsiad ei kuulu Ida-Euroopa levinumatesse võrdlusindeksitesse," sõnas ta.

Lisaks ülalmainitud fondidele haldab SEB Varahaldus veel kohalike pensioni- ja muude fondide ning kliendiportfellide vara 545 miljoni euro ulatuses, mis teeb SEBst Baltikumi suurima varahalduri hallatavate varade kogumahuga enam kui kaks miljardit eurot.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2011, 12:16
Otsi:

Ava täpsem otsing