Veskimägi: tagasilöök Saksamaal ei mõjuta Eestit

Anne Oja 11. jaanuar 2011, 16:24

ASi Standard juht Enn Veskimägi ütles novembri ekspordinumbreid ja Saksamaa jaekaubanduse langust kommenteerides, et see ei mõjuta Eestit kuigivõrd.

Kuna Eesti eksporti veavad endiselt Rootsi, Soome ja Venemaa, ei mõjuta Saksamaa jaekaubanduse langus siinset eksporti kuigi palju, leidis Veskimägi.

"Ma ei ütleks, et meil pole Saksamaast sooja ega külma, mina müün Saksamaale küll, aga projektiturule. Oleme seotud suurte rahvusvaheliste hotellikettidega, mis uuendavad sisustust erinevates riikides ja see teeb meie olukorra paremaks," rääkis ta.

Veskimägi märkis, et jaekaubanduse langus annab tootjale tunda alles kvartali pärast, mitte varem. Detsembris avaldas Eesti Konjunktuuriinstituut, et puidu- ja mööblitööstuses mingit kasvu veel ei ole. "Kui kinnisvarasektoris krahh ära käis, toimetasime meie veel aasta aega," ütles ta. "Nüüd on vaja oodata, et kopp jälle maasse lüüakse ja veel üks aasta, et müük minema hakkaks."

Veskimägi tõdes, et Standard müüb praegu küll, kuid kriisiaja hindadega, mis on üsna omahinna lähedal. Standardi eksport kasvas mullu, kuid milline käive siseturu müügist tuli, et soostunud Veskimägi veel avaldama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2011, 08:55
Otsi:

Ava täpsem otsing