Järgmine euroala päästja - Venemaa

Fredy-Edwin Esse, California 18. jaanuar 2011, 12:16

Uueks eurotsooni päästeingliks Hiina ja Jaapani kõrval võib tõusta Venemaa, kes väidetavalt olla huvitatud Euroopa päästefondide võlakirjade ostmisest.

"Me ei tea veel selle finantsinstrumendi tingimusi, kuid me eeldame, et need saavad olema väga atraktiivsed," ütles Venemaa finantsminister Alexei Kudrin täna, vahendab Bloomberg. "On täiesti võimalik, et see pakub meile suurt huvi."

Euroopa rahandusliku stabiilsuse fond palkas eile Citigroupi, HSBC Holdingsi ning Societe Generale, et viia läbi võlakirjade müük väärtuses kuni 5 miljardi eurot, millega finantseeritakse Iirimaa aitamist.

See Luksemburgis baseeruv fond müüb riikide poolt garanteeritud võlakirju ja kasutab kogutud raha võlast kurnatud eurotsooni riikidele laenamiseks. Ainuüksi Iirimaale pakub fond kahe aasta jooksul ligi 18 miljardi euro eest abi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. January 2011, 17:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing