Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vopak kaotas vanglavaidluse

Kaisa Gabral 18. jaanuar 2011, 18:19

Tallinna halduskohus ei rahuldanud täna Muuga sadamate terminalide operaatori Vopak E.O.S.-i kaebust, millega üritati peatada uue Tallinna vangla rajamine Muugale. Vopak E.O.S. kaebab halduskohtu otsuse edasi.

Kohus ei rahuldanud AS Vopak E.O.S.-i kaebust Maardu linnavalitsuse 2009. aasta suvel ja sügisel tehtud korraldustele ja vaideotsustele.

Halduskohus mõistis Vopak E.O.S.-ilt välja kolmanda poolena vaidluses osalenud Riigi Kinnisvara AS-i menetluskulud 8244 eurot ja 60 senti.

Vopak E.O.S. kaebab halduskohtu otsuse edasi ning ootab, et jätkuksid läbirääkimised RKASi ja justiitisministeeriumiga kompromissi osas, teatas ettevõte.

"Kuna Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on leidnud planeeritavale Tallinna vangale uue asukoha, siis on võimalik lahendada tekkinud ummikseis, juhul kui justiitsministeerium lõetab kahe paralleelse projekti arendamise ning teeb valiku uue asukoha kasuks Rae vallas. Riik saaks vanglaprojektiga edasi liikuda ning Vopak E.O.S. saaks käivitada ligi 25 miljoni eurose (ligi 400 miljonit krooni) investeeringu Termoili terminalis. Investeeringuid on vaja kohe, et hoida ettevõtte ning terve Eesti logistikasektori konkurentsivõimet," ütles Vopak E.O.S.'i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

"Riskianalüüsid on kaalukas tõestuseks, et vangla rajamine naftaterminali vahetusse lähedusse on ebamõistlik ning ma siiralt loodan, et terve mõistus pääseb võidule," lisas Lugtmeijer.

Uus asukoht on lootustandev märk, et vanglaprojekt viiakse Maardust ära. Samas kaalub logistikaettevõte projekti mõnede uude asukohta mitteüleviidavate kulutuste kompenseerimist, mida RKAS ja justiitsministeerium on seni algse vanglaprojekti arendamisel teinud. Uus asukoht on väga hea põhjus, et RKAS kaaluks uuesti Vopak E.O.S.'i pakkumist mahus 20 miljonit krooni (1,28 miljonit eurot), mille RKAS esialgu tagasi lükkas.

Vopak E.O.S. on alati olnud avatud läbirääkimiste jätkamisele, et saavutada mõlemale poolele sobiv tulemus ning praegu Vopak E.O.S.'i torujuhtmete ja terminalirajatiste turvatsooni planeeritud vanglaarendus viiakse uude kohta, teatas ettevõte pressiteates.

Kompromissi saavutamine tähendaks ettevõtte jaoks seda, et kõik pooltevahelised juriidilised vaidlused lõpetatakse, mis lubab pooltel ilma täiendavate piiranguteta ning minimaalse viivitusega jätkata edasisi kapitaliinvesteeringuid.

Neljakordse Äripäeva edukate ettevõtete edetabeli võitja Vopak E.O.S.-i hinnangul mõjutab uuele vanglale planeeritud asukoht ettevõtte äritegevust ning piirab ettevõtte praegust tegevust ja tulevikuplaane. „Arvame, et Vopaki äritegevust võidakse suure tõenäosusega hakata peale vangla rajamist tekkivas uues riskiolukorras piirama,“ selgitas ettevõtte juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2011, 08:23
Otsi:

Ava täpsem otsing