Ericssoni aktsia kiires tõusus

Raivo Sormunen 25. jaanuar 2011, 12:18

Täna hommikul 2010. aasta tulemused avaldanud Ericssoni aktsia alustas küll päeva Stockholmi börsil kerges miinuses, kuid tugeva käibenumbri peale oli kella 11:30ks aktsia investorite poolt ostetud 80,45 Rootsi kroonile ehk 4,3 protsendiga plussi.

Ericssoni neljanda kvartali käive ulatus 62,8 miljardi Rootsi kroonini, näidates aastaga 8 protsendilist edasiminekut. Kvartaalne müügikasvu number ületas 5,5 protsendiga analüütikute keskmist prognoosi.

„Ericsson lõi käibeprognoosi. Eriti oma põhitegevuses võrguseadmete tootmises ning sellele täna turul keskendutakse,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg Swedbank Marketsi analüütik Haakan Wranne.

„Pärast kaht aastat prognooside alla jäämist, suutis Ericssoni käive neljandas kvartalis lõpuks ootusi ületada,“ märkis ka Nomura International Plc analüütik Stuart Jeffrey.

„Ettevõtte loodab, et 2011. aastal jätkub mobiilse lairibavõrkude tugev müük,“ märkis raportis ettevõtte tegevjuht Hans Vestberg.

Dell’Oro Groupi andmeil pole võrguseadmete turul oodata aga suurt kasvu ning 2008. aastal maailmas saavutatud 43 miljardi dollarine turu mahtu ei ületada enne 2015. aastat. Lõppenud aasta turu mahuks hindab Dell’Oro Groupi 34 miljardit dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2011, 12:18
Otsi:

Ava täpsem otsing